Jouw bedrijf altijd online: waarom je als bedrijf áltijd moet zorgen voor een back-up verbinding.

Picture of BSolutions
BSolutions

Heb je je ooit afgevraagd wat het je zou kosten als je een uur, een dag of zelfs langer zonder internetverbinding zit? Hopelijk heb je dit nog niet meegemaakt, want de gevolgen kunnen ernstig zijn. Helaas wordt de kans op storingen steeds groter, vooral door schade aan ondergrondse kabels. Laten we eens kijken naar de impact op je bedrijfsvoering en hoe je jezelf kunt beschermen tegen dit risico.

Impact op je bedrijfsvoering

Stel dat je bedrijf slechts één internetverbinding heeft. Wat gebeurt er als die verbinding uitvalt? Je bent niet meer telefonisch bereikbaar, je collega’s kunnen hun werk niet doen en worden naar huis gestuurd om thuis te werken. Als je werkplek volledig in de Cloud staat, is dat vaak geen probleem. Maar als je met vaste computers werkt of productie op locatie hebt, kan dit voor grote problemen en hoge kosten zorgen.

Graafschades: een steeds groter probleem

Veel verstoringen worden veroorzaakt door graafwerkzaamheden. Volgens de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur neemt het aantal graafschades elk jaar toe, ondanks verplichte meldingen voor graafwerkzaamheden (KLIC-meldingen). Het aantal graafschades is in 2022 zelfs met 10% gestegen. Deze trend zal waarschijnlijk doorzetten door de toename van glasvezelinstallaties en onderhoud aan ondergrondse infrastructuren. Wil je hier meer over lezen? Dan kunnen we je dit rapport van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur aanraden.

De noodzaak van een redundante verbinding

Voor veel bedrijven is een stabiele internetverbinding een basisbehoefte. Een extra verbinding als back-up kan veel kopzorgen besparen. In Nederland hebben we het geluk dat er veel keuze is wat betreft connectiviteit. Dit maakt het mogelijk om dubbele breedbandverbindingen van verschillende netwerkleveranciers aan te leggen, waarbij de verbindingen geografisch gescheiden zijn. Dit betekent dat de verbindingen nooit hetzelfde pad volgen, waardoor de kans op storingen sterk vermindert.

En, als er dan tóch een storing is?

Dan schakel je met – bijvoorbeeld een 4G back-up verbinding – over naar een andere verbinding en werken jij en je collega’s zorgeloos door, zonder dat je überhaupt iets merkt. Zo blijven al je werkplekken, netwerkapparaten en thuiswerkplekken gewoon verbonden.

Meer weten over een back-up verbinding op jouw locatie? Neem dan even contact met ons op. We kijken graag met je mee naar een oplossing die past bij jou & zorgt dat jij voor altijd verbonden bent.

Ook
Interessant

Wanneer hebben jullie voor het laatst een APK voor je computer gedaan?

De Computer APK is een grondige keuring die toegepast kan worden op pc’s, laptops, netwerken en mobiele apparaten. Tijdens deze keuring worden eventuele problemen geïndexeerd door middel van een uitgebreide controle. Wanneer je dagelijks gebruik maakt van je computer, regelmatig nieuwe programma’s installeert en surft op internet, kan dit leiden tot de ophoping van onnodige bestanden, veroudering van software en systeemfouten. Hierdoor kan je computer vastlopen, trager gaan werken en kunnen er zelfs dingen kapot gaan.

Waar staat de afkorting MFA voor en wat betekent het voor jou?

MFA, wat staat voor Multi-Factor Authenticatie, is een beveiligingsmethode die vereist dat gebruikers meerdere verificatiestappen doorlopen om toegang te krijgen tot een systeem, applicatie of dienst. Deze methode voegt een extra laag beveiliging toe bovenop het gebruik van alleen een wachtwoord. Over het algemeen worden er drie verschillende factoren gebruikt bij MFA: