Phishingtest

Hoe weerbaar is jouw organisatie?

Veiligheid en informatiebeveiliging zijn een belangrijk onderwerp binnen jouw organisatie, zéker als je veel – privacygevoelige – data verwerkt. Daarom heb je ongetwijfeld een reeks aan veiligheidsmaatregelen genomen, maar: hoe zit het met de mensen binnen jouw organisatie?

Mensen zijn en blijven de zwakste schakel binnen een (online) werkomgeving. Een menselijke fout ligt namelijk altijd op de loer. Dit gevaar kan je beperken door jouw werknemers bewust te maken van de gevaren en gevolgen die phishing mails met zich meebrengen.

Omdat de klanten & partners van BSolutions vaak met veel privacygevoelige data werken, lanceren we met trots een nieuw product:

Phisingtests.

Wat is een phishingtest?

Een phishingtest is bedoeld als startpunt voor bewustzijn én verbetering als het aankomt op veiligheid. In overleg met de organisatie geven we vorm aan jullie phishingtest. Een phishingtest houdt in dat iedereen binnen jullie organisatie een fictieve e-mail krijgt, precies zoals hackers ook te werk gaan. In de e-mail worden de medewerkers verleid om op de link te klikken die erin zit. Zo’n test maken we altijd op maat voor jullie organisatie: een advocatenkantoor sturen we geen Zorgmail campagne en een orthodontiepraktijk krijgt natuurlijk geen e-mail van de rechtbank.

De phishingtest achterhaalt de weerbaarheid van jouw organisatie. Tegelijkertijd vergroot je het bewustzijn (awareness) van je medewerkers, breng je kwetsbaarheden in kaart en krijg je een duidelijk vertrekpunt voor een verbeterplan.

Actuele cijfers:

  • Ruim 90% van alle succesvolle cyberaanvallen wordt veroorzaakt door phishing.
  • 30% van de phishing e-mails wordt geopend. 12% daarvan opent een malafide link of bijlage.
  • Phishing e-mails zijn vaak niet meer van echt te onderscheiden.
  • Criminelen beperken zich al lang niet meer tot e-mail alleen.
  • 76% van alle phishing is gericht op het bedrijfsleven

Wat zijn de mogelijkheden?

MAATWERK

Phishingtest

Een phishingtest op maat uitvoeren binnen jouw organisatie? Dat kan al vanaf 895 euro excl. btw. Neem contact op voor de mogelijkheden.

E-BOOK

Werken aan bewustzijn

Een phishingtest een te grote stap? Dat kan natuurlijk. Met ons e-book bestaande uit drie modules nemen we je mee in alles wat je moet weten om bewust om te gaan met phishing risico's. Het e-book koop je al voor 37 euro excl. btw.

TRAINING

Weerbaar tegen phishing

Zijn de resultaten van de phishingtest tegen gevallen óf zijn jullie er zeker van dat de weerbaarheid van de organisatie op dit onderwerp nog te wensen over laat? Boek een weerbaarheidstraining voor 150 euro p.p. (Minimaal 2 personen)