Waar moet je op letten bij het inspreken van een bandje voor je telefonie en wat heb je ervoor nodig?

Picture of BSolutions
BSolutions

Bereikbaarheid is van essentieel belang voor elke organisatie. Als ondernemer wil je altijd beschikbaar zijn voor jouw klanten, maar dat is helaas niet altijd mogelijk. Daarom is het belangrijk om een professionele boodschap op jouw telefoon in te spreken. In deze blog geven we je tips over hoe je dit kunt doen.

Welkomstbericht maken

Maak je welkomsttekst persoonlijk, dat wordt gewaardeerd en bevestigt dat jouw beller het juiste nummer heeft gekozen.

Openingstijden

Niet iedereen is op de hoogte van jouw openingstijden. Neem deze daarom op in jouw ingesproken teksten, wanneer jij niet bereikbaar bent. Door een bericht zo duidelijk en kort mogelijk in te spreken weet jouw beller precies waar hij of zij aan toe is. Je kunt zelf bepalen of je iemand die belt de mogelijkheid wilt geven om iets in te spreken. Zo ja, zorg er dan voor dat je de berichten regelmatig afluistert.

Gesloten tijdens vakantie

Maak een bandje met een mededeling waarin je vertelt tot wanneer je op vakantie bent. Hiermee voorkom je dat je tijdens je vakantie gestoord wordt. Geef aan waar mensen terecht kunnen voor dingen die niet kunnen wachten tot na jouw vakantie. Je kunt ze ook de mogelijkheid geven hun vraag in te spreken, je kunt dan terugbellen op een moment dat het jou uitkomt.

Drukte

Er kunnen tijdens jouw openingstijden momenten zijn dat je toch de telefoon niet meteen kunt opnemen. Niet iedereen vindt het fijn om naar wachtmuziek te luisteren. Daarom is het een goed idee om dit af te wisselen met een gesproken tekst.

Andere reden voor afwezigheid

Maak een bandje dat je kunt gebruiken bij onverwachte afwezigheid. Bijvoorbeeld een begrafenis, een bezoek aan de spoedeisende hulp of een zieke medewerker. Biedt de optie aan om iets in te spreken zodat je, indien nodig, kunt terugbellen.

De toon van je bericht

Bepaal of je de berichten in de u of jij vorm wilt inspreken. Wees consequent als je die keuze hebt gemaakt.

Achtergrondgeluiden

Let erop dat op de opname geen blaffende hond, lawaai van buiten, spelende of huilende kinderen of een bellende collega staan.

Apparatuur

Zorg voor duidelijke, professionele opnames zonder geruis of gekraak. Als je hiervoor nog niet over de juiste apparatuur beschikt adviseren wij je graag over de beste keuzes.

Ook
Interessant

Wanneer hebben jullie voor het laatst een APK voor je computer gedaan?

De Computer APK is een grondige keuring die toegepast kan worden op pc’s, laptops, netwerken en mobiele apparaten. Tijdens deze keuring worden eventuele problemen geïndexeerd door middel van een uitgebreide controle. Wanneer je dagelijks gebruik maakt van je computer, regelmatig nieuwe programma’s installeert en surft op internet, kan dit leiden tot de ophoping van onnodige bestanden, veroudering van software en systeemfouten. Hierdoor kan je computer vastlopen, trager gaan werken en kunnen er zelfs dingen kapot gaan.

Waar staat de afkorting MFA voor en wat betekent het voor jou?

MFA, wat staat voor Multi-Factor Authenticatie, is een beveiligingsmethode die vereist dat gebruikers meerdere verificatiestappen doorlopen om toegang te krijgen tot een systeem, applicatie of dienst. Deze methode voegt een extra laag beveiliging toe bovenop het gebruik van alleen een wachtwoord. Over het algemeen worden er drie verschillende factoren gebruikt bij MFA:

Waar staat de afkorting MFA voor en wat betekent het voor jou?

MFA, wat staat voor Multi-Factor Authenticatie, is een beveiligingsmethode die vereist dat gebruikers meerdere verificatiestappen doorlopen om toegang te krijgen tot een systeem, applicatie of dienst. Deze methode voegt een extra laag beveiliging toe bovenop het gebruik van alleen een wachtwoord.